Naar overzicht

Bijna is het zover

De laatste training. Tenminste, als team. Bij het verzamelen wordt even gekeken wie er allemaal zijn. Is de hele groep fit, of toch afhakers? Even is er grote schrik. Koen ligt in het ziekenhuis. Een uitslag die zorgen geeft. Een machteloos gevoel. Meer dan heel veel sterkte wensen kunnen we nu niet. We leven mee Koen!

Wiskundig uitgedachte training
Rustig starten we. Jos heeft weliswaar hoedjes mee, maar de warming-up gaat rustig over de trappen. Het eerste applaus vanaf het terras klinkt. Na de eerste kilometers over het strand, door de golfbrekers en wat rekken en strekken volgt een wiskundige uitgedachte oefening. In groepjes van vijf maar met drie tegelijk moeten we naar drie punten vanuit het centrale punt. En als we terug bij dat punt zijn moet er één door met de twee die staan te wachten naar het volgende punt. Gelukkig begreep de trainer de oefening wel en na een minuut of 12 had iedereen het idee dat het was gelukt.

Daarna door. De beruchte trap waar we normaal naar beneden komen voor het laatste stuk strand gaan we omhoog. En dan links naar Westkapelle. Tenminste, dat was de bedoeling. Halverwege bleek dat het te snel donker werd, dus terug naar Restaurant Bram.

De finish in zicht
Alhoewel, eenmaal bij Bram was het volgens de trainers goed om toch de finish te oefenen. Omhoog, langs de eregalerij van Tim, en weer naar beneden de Langstraat in. Adri wilde laten zien dat hij er klaar voor is, dus met een ferme sprint was hij er als eerste. Het applaus was voor de groep die daarna kwam. Het publiek had Adri gemist.

Met een drankje en teveel hapjes zijn de laatste praktische zaken doorgenomen. Enigszins dringend werd ons de vraag gesteld of we fit zijn. De gebruikelijke twijfelaars waarvan iedereen weet dat ze toch mee gaan doen (geen namen), een aantal met kleine pijntjes (geen namen om de concurrentie niet wijzer te maken) en aantal blessures.

Tot volgende week!
We zijn er klaar voor. Gezond blijven tot volgende week. Dat werd vaak uitgesproken aan tafel. Zeker omdat de gedachten van ons allemaal bij Koen zijn. Sterkte Koen!