Naar overzicht

Dennis de Nooijer

  • Ex-profvoetballer / voetbaltrainer
  • Vlissingen
  • 49

De Kustmarathon van vorig jaar was mijn eerste hele marathon. Ik ben gaan hardlopen na mijn actieve voetbalcarrière, dat is inmiddels 13 jaar geleden. Ik wilde graag actief bezig blijven en daarom deed ik regelmatig mee aan wedstrijden van 10 kilometer. Andere sporten die ik momenteel nog steeds beoefen zijn voetbal, boksen en fitness.

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?

We geven al jarenlang clinics en voetbal 2daagse waarbij ZLM onze hoofdsponsor is. In de loop der jaren is er een goede band ontstaan. Toen mijn broer en ik gevraagd werden of we mee wilden doen in het team was de keuze snel gemaakt.

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

Ik ben op het moment geblesseerd aan m’n bovenbeen. Hierdoor kan ik een paar weken niet trainen. Daarnaast is het de vraag of ik de marathon mee kan lopen op 6 oktober. Nu ik trainer ben bij Hoek sta ik op die datum  in principe aan het veld. Toch train ik graag weer mee in het Kustmarathonteam.

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

Het was een mooie happening vorig jaar en ik wil sowieso in het najaar een marathon lopen. Die stok achter de deur die ik door deelname aan het team heb, heb ik wel nodig om te gaan trainen. Mijn doel is om in ieder geval sneller te zijn dan de vorige keer. Finishen binnen 4 uur. Ik kijk er naar uit!