Naar overzicht

Frits Joosse

  • Adviseur Buitendienst ZLM
  • Goes
  • 27

Qua hardlopen ben ik nog een ‘groentje’. Vanaf mijn 4e jaar zit ik op voetbal en heb ik eigenlijk alleen tijdens de zomermaanden eens een rondje hardgelopen. Het ging dan om rondjes van 5 tot 10 kilometer om wat aan de conditie te werken. Aan een wedstrijd of recreatieve loop heb ik tot nu toe nog nooit meegedaan.

 Sinds mei 2019 ben ik in het bezit van mijn eerste paar hardloopschoenen en bijbehorend sporthorloge. De kick-off van het ZLM Kustmarathonteam eind mei en de aanschaf van deze spullen zijn voor mij het startsein geweest om mijn eerste hardloopkilometers te maken. De afgelopen jaren bestonden mijn voetbalseizoenen eigenlijk vooral uit diverse langdurige blessures. Van gescheurde enkelbanden tot een operatie aan de meniscus, met daartussen korte blessurevrije periodes, kenmerkten mijn afgelopen sportieve jaren. Deze blessures, de charme van de Kustmarathon en het enthousiasme van de diverse deelnemers van het ZLM Kustmarathonteam hebben mij doen besluiten om mijzelf op te geven voor de aankomende Kustmarathon.

Ik hoop in de komende periode op een goede en blessurevrije manier mijn eerste stappen binnen het hardlopen te gaan maken.

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?

Als medewerker van ZLM heb ik het ZLM Kustmarathonteam de voorgaande twee edities van dichtbij kunnen volgen. Op de werkvloer sprak ik collega’s die enthousiast vertelden over het gezamenlijke aanlooptraject richting de marathon en las ik regelmatig de blogs op de website.

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

Als typische voetballer en groentje binnen het hardlopen pak ik het traject richting mijn eerste marathon rustig aan. Ik merk goed dat mijn lichaam erg moet wennen aan deze nieuwe vorm van spierbelasting. In overleg met onze hardlooptrainer, Jos den Hollander, volg ik een schema van drie keer hardlopen per week. Met dit hardloopschema en de goede begeleiding, hoop ik in oktober fit en vooral zonder blessures aan de Kustmarathon te kunnen starten.

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

Mijn doel voor de Kustmarathon is om deze op een gezonde manier uit te kunnen lopen. Een bepaalde tijd is voor mij hierin niet belangrijk en zal ik dan ook zeker niet uitspreken. Wie weet durf ik richting eind september toch een streeftijd uit te spreken. Ik heb er zin in!