Naar overzicht

Job Hoogesteger

  • Docent geschiedenis
  • Kapelle
  • 32

Ik loop nu ongeveer tien jaar hard. Daarvoor heb ik gevoetbald. Het leuke aan hardlopen, naast de fysieke inspanning en uitdaging, is dat het eigenlijk altijd kan. Het geeft mij een stuk rust en helpt om mijn hoofd leeg te maken. Daarnaast vind ik het belangrijk om fit te blijven en altijd weer nieuwe sportieve uitdagingen te hebben. De Kustmarathon van 2022 wordt voor mij de vijfde editie die ik mee doe. Ook de Marathon van Rotterdam heb ik een keer gelopen.

Naast het hardlopen lees ik graag. Ik verdiep mijzelf veel in geschiedenis, ben geïnteresseerd in voetbal en ik hou van reizen.

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?

Mijn vriendin werkt bij de afdeling Rechtsbijstand. Toen ik hoorde dat er nieuwe teamleden werden gezocht, heb ik mezelf opgegeven.

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

Ik train de komende maanden 3 á 4 keer per week. Ik wissel (lange) duurlopen af met intervaltrainingen en herstelloopjes. Ik doe mee aan de trainingen van ZLM en een aantal parcourstrainingen. Hoewel ik mijn plan richting de Kustmarathon ongeveer in mijn hoofd heb, volg ik geen strak schema.

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

De vorige editie ben ik gefinisht in 4.04 uur. Ik hoop dat het lukt om die tijd te verbeteren. Het liefst natuurlijk onder de vier uur! Maar ik weet hoe zwaar de Kustmarathon is. Daarom wil ik vooral ook genieten van het evenement en de prachtige route!