Naar overzicht

Joost van Wijngaarden

  • Organisator ZLM Tour
  • Nijmegen
  • 28

Toen ik voetbalde in mijn jeugd, ben ik hardlopen er een beetje naast gaan doen. In 2006 (toen was ik 11 jaar oud) heb ik voor het eerst aan een wedstrijdje meegedaan in mijn geboortedorp Sliedrecht.

De Kustmarathon heb ik nog nooit gelopen. Wel de Marathon van Amsterdam en die van Rotterdam. In 2013 heb ik op mijn 17e de Marathon van Amsterdam gelopen. Dat was mijn eerste Marathon. Ik deed dit omdat ik gewoon heel graag ooit eens een Marathon wilde lopen. Maar ik was slecht voorbereid en moest veel wandelen. Mijn tijd? 3:22:02. Sindsdien heb ik lang gedacht dat ik er nooit meer één zou lopen, maar het bleef knagen om nog eens een echt snelle tijd te lopen. In 2022 heb ik daarom de Marathon van Rotterdam gelopen. Mijn tijd was 2:43:03. Alles lukte! Ik denk dat ik nooit meer een Marathon sneller zal lopen dan dat.

Naast hardlopen houd ik vooral van wielrennen. En van (pub)quizzen!

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?

Als organisator van de ZLM Tour vonden Emerence en ik dat het ook wel eens tijd werd om aan de Kustmarathon mee te doen :-).

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

Op 27 juli doe ik een Halve Triathlon bij Alpe d’Huez. Daarvoor moet ik dus al een Halve Marathon lopen. Op die conditie hoop ik in het najaar te kunnen doorbouwen.

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

Mijn doelen? Jo-Annes de Bat uit de wind houden… 😉