Naar overzicht

Judith Goetheer

  • Sociaal Juridisch Dienstverlener (binnen het maatschappelijk werk - SMWO)
  • Kloetinge
  • 44

Ik sportte al jaren bij een sportschool maar ik miste ook het buiten sporten. Door de drukte van een gezin en werken, werd hardlopen een uitkomst omdat je hiermee je eigen tijd indeelt. Je trekt je schoenen aan wanneer je wilt en kunt, en weg ben je! Dat geeft mij een gevoel van vrijheid. Daarbij heb ik een zittend en sociaal beroep. Gezond bezig zijn met je lijf en geest, vind ik belangrijk. Je hoofd leeg maken, fysiek jezelf blijven uitdagen en je energie kwijt kunnen.

Inmiddels heb ik 4 marathons gelopen. In 2019 en 2022 de marathon in Rotterdam. Daarnaast heb ik de Kustmarathon gelopen in 2019 en 2021.

Naast mijn gezin en het hardlopen stap ik ook graag in mijn vrije tijd op de racefiets of volg ik een les spinning in de sportschool.

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?

Ik ben klant bij ZLM maar ook mijn broer werkt er. Ik hoorde altijd mooie verhalen over het ZLM team. Sporten is voor mij sociaal gezien ook erg belangrijk. Ik train alleen, maar ook regelmatig met anderen. Gezamenlijk werken naar het doel van de Kustmarathon. Ieder op zijn eigen manier.Maar daarbij elkaar wel motiveren, uitdagen en grenzen verleggen. Deelname in dit team bevat alle ingrediƫnten om er samen iets moois van te maken.

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

Deelname aan de wekelijkse parcourstrainingen is een onderdeel van het toewerken naar de Kustmarathon en daarnaast zal ik zelf ook de nodige kilometers maken. Nu is de Kustmarathon voor mij de mooiste, qua natuur en de verschillende elementen. Dus alleen dat al maakt het een mooie voorbereiding door de trainingen op het parcours!

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

De Kustmarathon wederom met veel plezier lopen en het beste in mijzelf naar boven zien te halen. Ik ga ervoor!