Naar overzicht

Leonie Ton

  • Hospiceverpleegkundige
  • Wissenkerke
  • 48

Op mijn 21ste heeft het hardloopvirus mij te pakken gekregen en niet meer losgelaten. In 2015 heb ik het ultralopen “ontdekt” en dat bleek me goed te liggen, ik ben niet heel snel maar kan het wel heel lang volhouden…. Hardlopen geeft mij ontspanning, rust, ik kan mijn hoofd leegmaken, genieten van de natuur. Ik vind het heerlijk om uren alleen door de polders, bossen, duinen of langs de zee te lopen, maar ook net zo leuk om dit samen met een loopmaatje of een groep lopers te doen. Mijn lijfspreuk is ondertussen “een dag niet gelopen, is een dag niet geleefd”

Naast de vele uren die ik in het hardlopen stop, fiets en zwem ik ook graag. Verder mag ik graag een goed boek lezen, maar daar blijft niet meer zo heel veel tijd voor over.

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?

Ik had wel eens tegen Koen (de Vries) gezegd dat het ZLM team mij ook wel leuk leek, dus toen de vraag kwam of ik deel wilde nemen kon ik natuurlijk geen nee zeggen.

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

Veel km’s maken, maar dat doe ik altijd al dus daar verandert niet heel veel in. Eigenlijk ben ik in training voor een grote ultraloop in september, dus de basis om te starten in Burgh is er tegen die tijd zeker wel. Het is nog wel even de vraag of ik van deze ultraloop op tijd hersteld ben voor de Kustmarathon, maar dat zien we tegen die tijd wel.

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

Genieten van dit prachtige evenement!