Naar overzicht

Marius Besuijen

  • Data-analist bij ZLM
  • Sint Laurens
  • 59

Na een lange korfbalperiode (bij ONDO in Sint Laurens) ben ik in 1997 met hardlopen begonnen. Inmiddels heb ik dan ook al behoorlijk wat kilometers afgelegd. Vooral het lopen van marathons is daarbij een uit de hand gelopen hobby geworden. Op dit moment heb ik 116 marathons uitgelopen, op 66 verschillende plaatsen en in 23 verschillende landen. Daarin zitten ook alle 17 edities van de Kustmarathon.

Ik ben een echt buitenmens; fietsen, wandelen in de natuur (sinds het corona tijdperk zelfs ‘vogels spotten’). Daarnaast hou ik van gezelligheid (een biertje op zijn tijd) en ga ik met mijn partner Ingrid (ook lid van het ZLM-Kustmarathonteam) graag op vakantie om andere landen/culturen te ontdekken/beleven. Regelmatig combineerden we daarbij een stedentrip / vakantie met een hardloop evenement!

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?

Ik ben sinds 2002 werkzaam bij ZLM Verzekeringen. Het grootste deel daarvan als analist-programmeur op de afdeling Informatiemanagement, en de laatste jaren als data analist binnen het team Financiën & Rapportage. Voor aanvulling van het Kustmarathonteam wisten ze me dan ook snel te vinden.

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

Door een knie blessure (verdwenen kraakbeen/pijn) is hardlopen vanaf eind mei al 2 maanden niet meer mogelijk. De conditie probeer ik op peil te houden door vaker te fietsen en rondjes op mijn elliptigo (soort loopfiets) af te werken. Van de fysio heb ik als huiswerk ‘pees versterkende oefeningen’ gekregen, welke ik dagelijkse verschillende keren moet uitvoeren. Het is afwachten of dit het gewenste effect en ik op tijd het hardlopen weer kan oppakken.

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

In tegenstelling tot eerdere edities heb ik dit jaar geen ambities om een goede tijd neer te zetten. Ik denk dat het sowieso al een uitdaging wordt om ‘fit’ aan de start te verschijnen. Ik zou het heel leuk vinden om ook deze keer de finish te halen, zeker omdat ik alle edities nog heb meelopen. Maar ik moet nog langer mee en het is mij het niet waard om mezelf daardoor in de vernieling te lopen.