Naar overzicht

Marius Besuijen

  • Data-analist bij ZLM
  • Sint Laurens
  • 57

Na een lange korfbalperiode (bij ONDO in  Sint Laurens) ben ik in 1997 met hardlopen begonnen. Dit is nu ook een belangrijk onderdeel van mijn leven: jaarlijks worden er behoorlijk wat kilometers afgelegd. Naast het trainen leef ik me uit in wedstrijden, veelal op de middellange/lange afstanden. Vooral het lopen van marathons is daarbij een uit de hand gelopen hobby geworden. Op dit moment heb ik 113 marathons uitgelopen, op 65 verschillende plaatsen en in 22 verschillende landen. Daarin zitten ook alle 16 edities van de Kustmarathon.
Door het hardlopen heb ik ook mijn partner Ingrid (ook lid van het ZLM-Kustmarathonteam) leren kennen, dit overigens wel tijdens de zogenaamde 3e helft…
Groot voordeel van het allebei hardlopen is dat je elkaar op dat gebied begrijpt en dezelfde levensstijl hebt. Regelmatig combineren we een stedentrip / vakantie met een hardloop evenement!

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?

Ik ben sinds 2002 werkzaam bij ZLM Verzekeringen op de afdeling Informatiemanagement. Voor aanvulling van het Kustmarathonteam wisten ze me dan ook snel te vinden.

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

Omdat ik het hele jaar door loop, kan ik op elk moment wel een marathon voltooien. Wel wil ik dit jaar proberen richting Kustmarathon wat vaker/specifieker te trainen.
Dus wel de nodige duurlopen maar daarnaast ook snelheid (interval / heuveltraining). Daarbij dan regelmatig een (kortere) wedstrijd meepakken, dan ga je toch dieper dan in een training.

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

Sowieso gezond FINISHEN en stiekem hoop ik dat het weer zo goed gaat dat ik voor een top-5 notering in mijn leeftijdsklasse kan meedoen.
Daarnaast zou het wel voldoening geven als ik toch een groot aantal van de ‘jongere’ leden van het ZLM-kustmarathonteam achter me kan houden….