Naar overzicht

Marius Besuijen

  • Data-analist bij ZLM
  • Sint Laurens
  • 61

Na een lange korfbalperiode ben ik in 1997 met hardlopen begonnen. Vooral het lopen van marathons is daarbij een uit de hand gelopen hobby geworden. Op dit moment heb ik 121 marathons uitgelopen, op 68 verschillende plaatsen en in 23 verschillende landen. Daarin zitten ook alle 19 edities van de Kustmarathon.

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?

Eigenlijk automatisch omdat ik sinds 2002 al werkzaam ben bij ZLM Verzekeringen. Het grootste deel daarvan als analist-programmeur op de afdeling Informatiemanagement, het andere deel als data analist binnen het team Financiƫn & Rapportage.

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

Door mijn onverwachte opgelopen ziekte (hersentumor) tijdens vakantie in Kaap Verdiƫ eind 2022 is de voorbereiding en het lopen van de Kustmarathon in een heel ander perspectief terecht gekomen. Optimaal voorbereiden zal door allerlei behandelingen dan ook niet mogelijk zijn. Wel probeer ik mijn lichaam regelmatig rustig actief bezig te houden.

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

Op zaterdag 7 oktober hopen mijn partner Ingrid en ik aan de start te staan van deze 20e Kustmarathon. Het zal zeker een zware tocht worden. Finishen in Zoutelande is geen automatisme maar als het gaat lukken (als loper van het ZLM Kustmarathon team) dan zal dat zeker een emotioneel moment worden.