Naar overzicht

Menno Kole

  • Freelance (sport)redacteur
  • Goes
  • 36

De Kustmarathon 2019 wordt mijn marathondebuut. Het is iets dat al jaren op mijn bucketlist staat. In 2012 en 2013 had ik me (zonder enige hardloopervaring) zelfs al ingeschreven, maar blessures gooiden tot 2 keer toe al roet in het eten. Daarna had ik het eigenlijk van mijn bucketlist verwijderd, maar het bloed gaat waar het niet kruipen kan…

Van huis uit heb ik meer affiniteit met balsporten, met name tennis en voetbal. Maar mede door diverse blessures zijn die ambities de afgelopen jaren op een lager pitje beland. Om in conditie te blijven ben ik ‘voorzichtig’ begonnen met hardlopen. Om het voor mezelf leuk te houden, wil ik daarbij wel altijd doelen stellen. Zo heb ik in 2018 mijn eerste halve marathon voltooid en dit jaar moet het er dan toch van komen op de Kustmarathon!

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?

De afgelopen 2 jaar heb ik het ZLM Kustmarathonteam met belangstelling zijdelings gevolgd. Ik ben altijd wel te porren voor een sportieve uitdaging en dit sloot mooi aan bij mijn eigen ambitie. Zodra ik hoorde dat ze nog nieuwe teamleden zochten heb ik me dan ook beschikbaar gesteld.

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

Sinds ik in april ben teruggekeerd van mijn wereldreis ben ik begonnen om het hardlopen rustig op te bouwen naar 3x per week voor mezelf trainen. Met behulp van een omslagpuntmeting en de nodige tips van de trainers en ervaren lopers binnen het ZLM-team hoop ik vanaf juli met een persoonlijk schema richting 5 oktober te kunnen trainen.

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

Gezien mijn blessuregeschiedenis is het allerbelangrijkste om heel te blijven en die marathon te voltooien. Verder hoop ik vooral van de sfeer en ambiance op de dag zelf te kunnen genieten. En natuurlijk heb ik wel een richttijd (4 uur en 36 minuten) in mijn hoofd, maar alles zal afhangen van hoe de voorbereidingen verlopen en de omstandigheden op de dag zelf.