Naar overzicht

Peter Balkenende

  • Teamleider Personenschade ZLM
  • Goes
  • 57

Net voor m’n 30e heb ik de eerste marathon gelopen. Inmiddels heb ik er 23 achter de rug. Waarvan vijf keer De Kustmarathon in dit team. Hardlopen is heel intensief: de belasting die je ervaart vind ik heel prettig. En ook dat je het overal kan doen en dan wel vooral in de buitenlucht. Het is bovendien een prima uitlaatklep en inspiratiebron voor mijn werk en andere bezigheden. Nadeel van hardlopen is de kans op blessures. Dus je moet eigenlijk altijd opletten wat je wel/niet doet en goed voor je lichaam zorgen, zeker als je wat ouder wordt.

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?
Ik werk bij ZLM en deed de 5 vorige edities ook mee in het team. Dat is me heel goed bevallen, vandaar dat ik er ook nu weer graag een vervolg aan geef. De mix in het team -van recreatief tot heel fanatiek- brengt een hoop positieve energie teweeg. En de ondersteuning en begeleiding van het team is top!  

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

Ik loop zo’n 3 keer per week, waarvan 1 baantraining bij AV56. Daarmee heb ik een goede basis (30-40 km per week). Als ik dan ook nog het aantal kilometers per week richting de marathon weet uit te breiden door wat meer duurwerk te doen, dan moet het lukken om in oktober goed voorbereid en fris aan de start te staan.

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

Voor de 14e keer deze tocht uitlopen. En dan ook nog bij de eerste 100 finishen, het zou heel mooi zijn als dat weer mocht lukken. En uiteindelijk is mijn doelstelling om in totaal 25 marathons te volbrengen, dan is het mooi geweest en richt ik mij enkel op de kortere afstanden (tot een halve marathon ligt mij beter).