Naar overzicht

Pieter den Hollander

  • Systeemanalist-programmeur bij ZLM
  • Middelburg
  • 55

Hardlopen en met name duurlopen zijn voor mij een manier om gezond en fit te blijven. Ik loop 1 keer in de week en speel daarnaast volleybal en doe aan fitness. Mijn ronde loop ik altijd op zondagochtend, vaak in de duinen en bossen van Oostkapelle. Dan is het lekker rustig, behalve als de Kustmarathon er aan komt.

Het is de 8e start op de Kustmarathon voor mij, de eerste liep ik in 2007.

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?

Ik werk bij ZLM en zit ook al enkele jaren bij het ZLM KM-team en dat is fijn. Je leert van elkaar en je werkt samen naar een doel toe. Dat werkt motiverend! Dus heb ik me weer opgegeven voor het ZLM KM-team.

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

Mijn broer Jos (hardlooptrainer en ook trainer van het ZLM kustmarathonteam) heeft een loopschema voor me gemaakt. In aanloop naar de Kustmarathon doe ik wekelijks een intervaltraining, een extensieve duurloop en een lange duurloop. Door de intervaltraining hoop ik sneller te worden en de lange duurloop loop ik juist in een lage hartslag zone.
Jos zet de training gereed en ik hoef alleen op start te drukken op mijn horloge. Na de training geef ik in de app aan hoe het ging. De resultaten kan Jos als personal coach vervolgens weer inzien en verwerken in nieuwe trainingen.

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

Finishen tussen 4:06 en 4:21, tussen mijn beste tijd en mijn laatste tijd dus. En net zoals iedere keer genieten!