Naar overzicht

Raymon van Belzen

  • Schadebehandelaar motorrijtuigen ZLM
  • ’s-Heer Hendrikskinderen
  • 30

Ik heb geen hardloopervaring. Ik ben wel redelijk sportief. Ik voetbal en tennis al vanaf mijn 5e en doe daarnaast aan fitness en golf.

Hardlopen vind ik eigenlijk redelijk saai, maar ik heb altijd gezegd dat ik ooit een marathon wilde gaan lopen in mijn leven. Dat ga ik nu dus doen.

Laatst liep ik mijn eerste hardloopwedstrijd: de ZLM-DON Stadsloop. Toen ik mijn startnummer kreeg, dacht ik dat er een plakstrip op zat die je eraf moest trekken om zo het startnummer op je shirt te plakken. Gelukkig hoorde ik net op tijd dat die strip het tijdwaarnemingssysteem was. Gelukkig had ik het er nog niet van afgetrokken…

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?

Ik werk bij ZLM. Via intranet is er een oproep geplaatst wie het leuk vindt om mee te doen. Dat was voor mij een uitgelezen mogelijkheid om voor een marathon te gaan trainen.

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

Ik ga veel trainen uiteraard. Alleen trainen vind ik te saai. Daarom ben ik lid geworden van atletiekvereniging AV’56 in Goes. Op de dinsdag en donderdagavond kan ik daar in groepsverband trainen. Daarnaast wil ik in de weekenden aan verschillende wedstrijden meedoen.

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

Om te beginnen wil ik de Kustmarathon uitlopen. Ik zou graag gemiddeld 10 km/uur willen lopen, dus de marathon in 4 uur en 15 minuten lopen. Maar mocht ik er een uur langer over doen dan ben ik nog steeds tevreden.