Naar overzicht

Remon Rijk

  • Teamleider Control & Rapportage bij ZLM
  • Goes
  • 39

Ik heb ongeveer 1,5 jaar fanatiek hardgelopen ten tijde van de drie Marathons die ik gelopen heb. Ik heb twee keer de Kustmarathon gelopen. De laatste daarvan was alleen al in 2016. Daarna ben ik heel lang geblesseerd geraakt en pas vanaf vorig jaar oktober weer aan het hardlopen. Het leuke aan hardlopen vind ik dat je jezelf echt kan uitdagen. Of je een goede of slechte tijd loopt ligt helemaal aan jezelf. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je erin steekt en of je er echt voor leeft. Bij een teamsport is dat toch anders.

Naast het hardlopen voetbal en paddel ik nog en vind ik het leuk om af en toe een festival te bezoeken.

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?

Door blessures heb ik de afgelopen jaren wel geholpen bij Kustmarathonteam. Maar zelf heb ik nooit meegedaan. Na vorig jaar ben ik bij een osteopaat langsgegaan en zijn nu al mijn klachten verholpen waardoor ik toch zelf ook een keer lid kan zijn van het team!

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

Ik volg sinds vorig jaar oktober een schema van hardlooptrainer Jos den Hollander om te voorkomen dat te snel te veel doe. Gemiddeld is dit zo’n drie keer in de week hardlopen. Al is dat in de zomer soms lastig inpassen met andere sporten en leuke festivals tussendoor.

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

Mijn grootste doel is, hoe cliché ook, fit aan de start en finish te komen. Als dat alleen lukt richt ik mij op een tijd onder de 3,5 uur.