Naar overzicht

Robbie van Riet

  • ICT Architect bij ZLM Verzekeringen
  • Goes
  • 35

Sinds maart 2020, loop ik regelmatig hard. In eerste instantie een manier om wel fit te blijven in coronatijd. Sindsdien besmet met het ‘hardloopvirus’. Hardlopen is een fijne uitlaapklep, je kunt relatief makkelijk bepalen wanneer je het doet. Met enige structuur in je training kun je daarbij ook relatief mooi resultaat halen. Het allerfijnste aan het hardlopen is in weer en wind genieten van de omgeving. Ik doe voor de tweede keer mee aan de Kustmarathon.

Naast dagelijkse werkzaamheden en hardlopen breng ik ook graag tijd door met het gezin, met inmiddels twee kinderen (Thijmen 5 en Rosalie een paar maanden) is er thuis natuurlijk ook altijd wat te doen. Als er dan nog tijd overblijft maak ik graag een duikje in de Oosterschelde/Grevelingenmeer of het Veerse Meer!

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?

Ik had nooit echt de ambitie om een marathon te lopen. Maar áls ik er dan één wilde lopen, zou het de Kustmarathon worden. Toen corona helemaal voorbij was en de collega’s toch ook eens vroegen of ‘het niets voor mij was’, ben ik in 2022 aangesloten :-).

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

Op het schema van Jos (trainer) 3x per week een ronde hardlopen. Dit jaar een extra ingewikkelde puzzel, maar ’s morgens om 5:15 je dag beginnen met een ronde lopen is een hele fijne start van de dag. Ik ga dit jaar voor meer afwisseling van ondergrond en omgeving zodat het niet gaat vervelen en ik beter voorbereid ben op de ondergrond van de Kustmarathon.

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

Vorig jaar in de aanloop naar de Kustmarathon raakte ik geblesseerd. Ik heb ‘m weliswaar uitgelopen, maar niet zoals ik hoopte. Dit jaar hoop ik ‘heel’ aan de start te verschijnen en vooral tijdens de Kustmarathon meer te genieten van de omgeving/het evenement. Uitlopen is het eerste doel, maar een tijd van ergens tussen 4.00 en 4.15 uur hoop ik wel te kunnen halen.