Naar overzicht

Roos Maris Spekman

  • Jeugdprofessional
  • Roosendaal
  • 35

Ik loop al hard sinds mijn 21e en ik ben het leuk gaan vinden toen ik de progressie erin ontdekte. Ik gebruik het nu echt als even tijd voor mezelf en om mijn hoofd leeg te maken na een lange dag. Even lekker naar buiten om te ontspannen en tegelijkertijd aan je conditie werken. Ik heb nu drie Marathons gelopen. In 2014 de Marathon van Amsterdam, in 2018 De Kustmarathon en in 2020 de Roosendaalse Coronamarathon.

Naast Hardlopen fiets ik zo af en toe en maak ik geborduurde portretjes van gezinnen. Maar vaak blijft er weinig tijd over naast het sporten, het gezinsleven en het werk, haha!

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?

In 2018 was er een soort prijsvraag waarbij leden van de verzekering zich konden aanmelden om in het team te komen. Lennart en ik zijn toen uitgekozen. Ik ben het in de tussentijd altijd blijven volgen, maar er kwam jaren achter elkaar van alles tussen. Een kind, blessure en corona en zo… 😉

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

Ik train drie of vier keer per week hier in Roosendaal. De helft bij de atletiek vereniging en daarnaast zelf wat rondjes. Ik wil vooral heel blijven in de voorbereiding en fit aan de start verschijnen. Niet met een blessure zoals vorige keer!

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

Om een leukere ervaring te hebben tijdens de race dan de vorige keer. Ik was toen geblesseerd en was te hard vertrokken. Het werd een lijdensweg, haha. Ik wil dat voorkomen en er meer plezier in hebben. Gezond over de finish en een snellere tijd dan in 2018 zou leuk zijn! Maar veel langzamer kon ook niet, dus ik hoop dat dat er wel in zit.