Naar overzicht

Thomas Slingenberg

  • Adviseur Private Banking bij de Rabobank
  • Westkapelle
  • 45 jaar

Tot 2013 deed ik niets aan sport. Ik ben begonnen met hardlopen nadat ik enkele trainingen van een personal trainer van mijn vriendin heb gekregen. Daarmee trainde ik eerst voor 5 km, daarna 10 km en in september 2013 liep ik de de Dam tot Dam (16,1 km).

In 2014 heb ik dit met de halve van Renesse uitgebouwd tot uiteindelijk de Kustmarathon in datzelfde jaar. Daarna ben ik blijven lopen maar minder constant. Afgelopen jaar heb ik helaas geblesseerd moeten uitstappen bij de Kustmarathon. De marathon van Amsterdam heb ik gelukkig wel kunnen uitlopen, hoewel ik toen ook een blessure had. Deze had ik nodig als qualifier voor de Two Oceans Marathon 2019. Een ultra marathon van 56 km met de nodige hoogtemeters. In april heb ik deze met veel plezier in 6 uur gelopen. Schitterende belevenis!

Hardlopen is zeer flexibel. Je kan het altijd en overal doen. Wij gaan in het buitenland ook regelmatig een rondje lopen omdat je de regio of stad dan weer heel anders ziet.

Hoe ben je lid geworden van het Kustmarathonteam van ZLM?

Een vriendin (Jessica) die al bij het team zat, wees me erop. Ze dacht dat ik dat ook leuk vond om in groepsverband voor de Kustmarathon te trainen. En dat klopt. 😉

Hoe zien je voorbereidingen op de aankomende Kustmarathon eruit?

De nodige kilometers maken zowel lange afstand als interval. En deze de komende maanden structureel uitbouwen.

Wat zijn je doelen voor deze Kustmarathon?

Bij de Kustmarathon weet je nooit hoe zwaar die zal zijn door het weer en het strand. Ik wil hem dit jaar binnen de 4 uur lopen dus daar ga ik voor trainen.