Naar overzicht

KNRM krijgt cheque van 1700 euro

ZLM brengt tijdens de Kustmarathon niet alleen een team op de been, het denkt ook aan het goede doel. De KNRM (Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij) ontving tijdens de derde training van het team 1700 euro. En dat was hoogstwaarschijnlijk nog niet alles.

De zeventien leden van het team kregen tijdens de eerste bijeenkomst een aantal goede doelen gepresenteerd waaruit ze mochten kiezen. De meerderheid koos voor de KNMR, een organisatie die helpt en redt in de Nederlandse wateren en voor het overgrote deel afhankelijk is van donaties en met bijna alleen maar vrijwilligers werkt. Dat zijn er zo’n 1300. De KNRM heeft langs de Nederlandse kust en binnenwateren 45 posten. Tijdens de Kustmarathon lopen de deelnemers (vlak) langs drie┬ávan die posten: bij Neeltje Jans, het Veerse Meer en Westkapelle.

Lopen voor nieuwe overlevingspakken voor de KNRM

Bij de derde training overhandigde Emerence van Wingen van ZLM de cheque aan Jaap van der Laan, operationeel inspecteur bij de KNRM. Hij kondigde aan dat het geld besteed gaat worden aan de aanschaf van nieuwe overlevingspakken. Dat zijn kostbare pakken waarin mensen tot 24 uur in het water kunnen liggen.

Van der Laan was in zijn nopjes met de cheque en wenste de deelnemers van het ZLM-Kustmarathonteam bijzonder veel succes. Dat was niet voor niks. Hij weet dat ZLM voor elk gefinisht teamlid nog een extra bedrag afdraagt. En mocht er iemand zijn of haar persoonlijk Kustmarathon-record verbeteren en/of op het podium belanden dan komt daar nog een bedrag bovenop!