Naar overzicht

Ook Raymon doet weer mee met het Kustmarathonteam

2 oktober 2021 iets voor 17.00 uur, net na zijn finish in de Langstraat van Zoutelande:
‘Aaaaarrrghhhhh…… Ik heb het helemaal gehad……. Wat heb ik afgezien!……. Dit was mijn laatste Kustmarathon……’

23 maart 2022 rond 20.00 uur, tijdens een etentje met het ZLM-team.
‘De Kustmarathon was leuk, maar voor mij was het de laatste keer. Het is genoeg geweest. Denk ik.’

25 maart 2022 om een uur of 12.00, op de trap van het ZLM-kantoor in Goes.
‘Tsjonge. Het was heel gezellig, dat etentje. Ik begin toch een beetje te twijfelen. Wie weet doe ik toch nog een keertje mee. Ik ga erover nadenken.’

23 mei om ongeveer 17.30 uur, bij het verlaten van het ZLM-kantoor.
‘Het is vanavond de eerste training van het ZLM-team, toch? Leuk! Ik denk dat ik erbij ben!’

Ja mensen, zo kan het gaan met de Zeeuwse Kustmarathon. Als je hem net gelopen hebt, heb je je buik er van vol. Zeker als het tijdens de 42 kilometer en 195 meter tussen Burgh-Haamstede en Zoutelande niet van een leien dakje is gegaan. Maar als de tijd verstrijkt en je kijkt erop terug, dan besef je vaak dat het toch wel heel erg leuk is geweest. Of stoer. Of heroïsch. Of alles tegelijk. Eigenlijk werkt het lopen van de Kustmarathon verslavend. Als je hem gedaan hebt, wil je meer. Dan vind je het bijna jammer dan hij maar één keer per jaar gehouden wordt. Dat geldt dus ook voor ZLM-medewerker Raymon van Belzen, die de Kustmarathon twee keer op zijn tandvlees voltooide en twee keer aankondigde hem nooit meer te zullen lopen. Twee keer bedacht hij zich.

Daarom was hij maandagavond gewoon weer aanwezig bij de eerste training van het ZLM-Kustmarathonteam, vol goede moed en vol goede voornemens. Net zoals al die andere teamleden. Veel van hen horen al vele jaren bij het meubilair van het Kustmarathonteam. Omdat ze er een beetje verslaafd aan zijn. Ze hebben er weer heel veel zin in. Het Kustmarathonteam had tijdens die eerste training in en om het Omnium in Goes iets te vieren. Het bereikte zijn eerste lustrum. Voor de vijfde keer op rij is het team present. Dat ligt voor een belangrijk deel aan het grote succes in de voorgaande edities.

  • Omdat het altijd heel gezellig was.
  • Omdat er altijd fanatiek werd getraind.
  • Omdat er altijd goede resultaten werden geboekt.
  • Omdat er altijd heel veel mensen geïnteresseerd waren in de verrichtingen van het team.
  • Omdat bijna alle deelnemers en begeleiders een beetje verslaafd raakten aan het fenomeen Kustmarathon.

Tijdens die eerste bijeenkomst werden natuurlijk eerst de afspraken gemaakt voor het komende seizoen. De Kustmarathon is dit jaar op 1 oktober. Daarvoor werken we minstens vijf gezamenlijke trainingen af en doen we samen mee aan een paar ‘oefenwedstrijden’. Ook is er weer een clinic, dit jaar over de mentale aspecten die je tegenkomt voor, tijdens en na het lopen van een marathon. Heel belangrijk, zeker ook voor Raymon.

Het team kent weinig verrassingen. Tim Pleijte en Jos den Hollander zijn weer de trainers, drievoudig Kustmarathonwinnaar Tim is tevens de kopman van het team en zestien lopers deden ook het afgelopen jaar of de afgelopen jaren mee. Dennis de Nooijer is terug van weggeweest en we kunnen vier of vijf debutanten welkom heten. Ook het begeleidingsteam is niet gewijzigd. U kunt op deze pagina met iedereen kennismaken.

Nadat alle formaliteiten waren afgehandeld en Jos een uitleg had gegeven over een nieuw technologisch hoogstandje dat de ambitieuze hardloper bij de trainingen en/of wedstrijden kan ondersteunen (de Stryd), wilden we als verslaafde hardlopers natuurlijk nog even buiten een traininkje afwerken. Jos den Hollander zorgde ervoor dat we ook daarbij lekker aan ons trekken kwamen. Zie de foto’s. De volgende training is op 15 juni in de bossen en op het strand bij Burgh Haamstede.